Byte av rum.

Dricker kaffe och försöker få ytterligare kraft i kropp och knopp, lillskrutt ligger på golvet och leker, de tre andra huliganerna leker tillsammans inne på tjejernas rum. 
Det må tyckas inte vara det ultimata att kanske låta en på 2.5 år dela rum med en 8 åring, men min käre hälft låg och funderade på det stort häromnatten och vi "bollade det fram och tillbaka". Innan Bell åkte till skolan igår gav hon med ett stort leende på läpparna tummen upp för idén och det blev till att byta rum. Majas säng fick stå kvar medan våran och Viggos flyttades till Bells rum och tvärt om. Värt att testa och vi får helt enkelt göra det bästa av ytan som vi bor på och som Alain tycker får barnen större yta att leka på. Maja är dessutom här hemma hela tiden medan de stora trollen är hos sin pappa varannan vecka, och leker gärna med samma saker som sin storasyster också. Istället för en lite hörna i vårat sovrum har hon istället ett riktigt rum. Måste påpeka att det ser jätte mysigt ut och passar både Bell och Maja. 
 
Med tanke på bostad så var vi och tittade på två lägenheter i förrgår, 3 rok. Ja, man kan absolut undra hur vi tänker. Samtidigt vad gör man inte för barnen och för att komma närmare skola och förskola igen? När man dessutom söker lägenhet i en av de attraktivaste delarna i stan (där det finns få och dessutom sällan kommer ut hyresrätter) så kan man få tänka, "finns det hjärterum så finns det stjärterum". Trots att en 3:a egentligen är förliten för oss blev det ändå en besvikelse. Lägenheterna på dryga 90 kvm i ett villahus var inte alls bra planerade och vi hade verkligen inte fått plats. De skulle vara nyrenoverade och inflyttning kunde ske omgående, men var inte färdiga. Öppna eluttag med kablar som stack ut, slarvigt målade väggar där man såg märken efter spackel och färg som runnit. Inte en garderob i lägenheterna (dock skulle det tillkomma tre i varje) osv. Kallas oss kräsna, inte vet jag. Hur som hade det inte blivit någon bra tillfällig lösning på boende i väntan på något större och det hade absolut inte varit värt den höga hyran heller. Vi hade gått varandra på nerverna! 
Vi får se hur framtiden ser ut, om vi flyttar till månen eller till japan. Den som väntar på något gott.... väntar alltid förlänge.
 
 
Kärlek!
 
RSS 2.0